Recensies

“Als psycholoog werk ik al jaren samen met Brenda Seijts. Brenda heeft zich door haar persoon en aanpak onmisbaar gemaakt.

Kernwoorden:

  • Vakvrouw in het behandelen van mensen met allerlei soorten stressklachten
  • Geeft inzicht in het verband tussen emotie en fysieke klachten en kan het ook laten ervaren / voelen
  • Heldere aanpak
  • Vol passie in haar vak
  • Open en enthousiast
  • Betrokken en empatisch”

Astrid Prinsen-Geerligs, psycholoog Haarlem
Psychologengroep SPZ

——————–

“Voor het onder controle brengen van psychische klachten en het weer grip krijgen op jezelf, kunnen veel soorten behandelaars gevraagd worden. Met name als situaties onduidelijk, voor de patiënt verwarrend en moeilijk onder te krijgen zijn, doe ik een beroep op Brenda Seijts. Met heldere voorbeelden, inzicht gevende oefeningen en een open sfeer brengt ze inzicht en verbinding tussen klachten, gevoel en gedachten waardoor eenheid, rust en herstel zich kunnen ontwikkelen. Deze brede kijk en aanpak is met name goed als ons denken het even laat afweten. Naast de professionele aanpak is Brenda een prettig persoon waar iedereen een klik mee kan maken.”

Wim Ruud Eeuwen, bedrijfsarts Heemstede
Eeuwen & Prosée

——————-

“Regelmatig zie ik op mijn spreekuur patiënten waarbij er somatische en/ of psychische stress verschijnselen op de voorgrond staan. Zowel bij jonge mensen, als bij ouderen, is voor mij dan vaak de eerste verwijzing er een naar Brenda Seijts. En vrijwel zonder uitzondering hebben patiënten later zeer positieve berichten over de behandeling. Een kundig, empatisch en positieve therapeut. En gewoon een erg leuk mens. Een betere kan ik me (en ik denk dat ik namens vele collega’s uit Haarlem e.o. spreek) niet wensen.

Robert Brands, huisarts Santpoort-zuid
Huisartsenpratijk Santpoort-Zuid

——————–

“Met veel vertrouwen verwijs ik al enkele jaren patiënten naar Brenda. Ik zie veel patiënten die kampen met fysieke klachten door mentale overbelasting. Regelmatig leg ik deze link eerder dan de patiënt en dan is het heel fijn om naar iemand te verwijzen die screeningtools gebruikt om het ook voor de patiënt inzichtelijk te maken. Vervolgens kan zij helder uitleggen wat er in de hersenen en in het lichaam gebeurt waardoor de klachten ontstaan. Daarna begeleidt Brenda de patiënt door middel van praktische oefeningen naar herstel. Ik hoor van patiënten altijd terug dat de verwijzing heel waardevol is geweest en dat zij enorme stappen zetten onder haar begeleiding. Het is niet voor niets dat ik bijna wekelijks mensen naar haar verwijs. Mocht het proces stagneren dan neemt Brenda contact met mij op en blijft zij mensen niet onnodig langer zien.”

Nynke van der Zijl, huisarts Haarlem
Huisartsen praktijk van der Zijl, Medisch Centrum Te Cleeff Haarlem

——————–

“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier samengewerkt met Brenda Seijts in Haarlem. Brenda helpt mensen meer in contact te komen met hun lichaam, te ontspannen of hun grenzen aan te voelen en te bewaken. Cliënten zijn daar heel positief over. Ze ervaren Brenda als kundig en nuchter. En minstens zo belangrijk: ze is een fijne, warme vrouw met humor”

Hélène Bulte, psycholoog Haarlem
Praktijk voor Hoofdzaken
——————–

“Rachid: Brenda Seijts en ik hebben ruim 20 jaar in dezelfde regio gewerkt (Haarlem) en hebben altijd de samenwerking gevonden. Sinds 2013 zijn wij beiden lid van het Netwerk Chronische pijn en ook op dat gebied hebben wij samen met een hele werkgroep intensief kunnen samenwerken. Zodra ik een patiënt zag die wat meer ondersteuning nodig had op de psychosomatiek en dan in het bijzonder instandhoudende factoren als angst, depressie en somatisatie consulteerde ik Brenda, in overleg met de patiënt en de verwijzer.
Ik heb Brenda als een hele enthousiaste, maar vooral ook zeer professionele collega ervaren met veel ervaring op het gebied van de psychosomatiek. Persoonlijk vind ik het dan ook heel erg jammer dat je uiteindelijk onze regio gaat verlaten, maar ik weet zeker dat je ook in nieuwe werkomgeving zult slagen. Ik kan iedere professional aanraden om Brenda in zijn/haar Netwerk op te nemen en iedere verwijzer adviseren om Brenda te consulteren bij psychosomatische problematiek en iedere patiënt Brenda aanbevelen om haar aandacht en expertise! Brenda, je bent een topper! Veel succes met je nieuwe praktijk!

Rachid Mali, oefentherapeut Mensendieck
Mensendieck Haarlem Centrum
Bestuurslid Landelijk Netwerk Chronische Pijn