Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the fluida domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/br3ndas/domains/praktijkpsychosomatiek.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Informatie werkgever - Praktijk Psychosomatiek
Praktijk Psychosomatiek

Informatie werkgever

Mentaal en fysiek gezonde medewerkers
Als werkgever wil je graag dat het mentaal en fysiek goed gaat met jouw medewerkers. Je wilt dat ze plezier hebben in hun werk en dit uitstralen naar hun omgeving. Dat ze veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen, stress of tegenslagen. En dat ze op de lange termijn energiek, gemotiveerd en uitgedaagd blijven om goede prestaties leveren.

Soms loopt een medewerker echter vast door verschillende factoren die stress en spanning uitlokken en in stand houden, zoals belastende omstandigheden op het werk of in de privésfeer, persoonlijkheidsfactoren of onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten, psychische problemen, verminderde prestaties en uiteindelijk uitval van het werk.

Langdurig verzuim voorkomen
Wanneer een medewerker uitvalt of dreigt uit te vallen vanwege mentale of psychosomatische klachten, is dat vervelend voor zowel de medewerker als de werkgever. Snel en effectief ingrijpen is essentieel om langdurig verzuim en de ingrijpende gevolgen daarvan te voorkomen. Bij Praktijk Psychosomatiek kunnen medewerkers binnen 2 weken terecht voor een persoonlijk behandeltraject op maat. Door vroegtijdig de signalen te herkennen en te investeren in ondersteuning voor jouw medewerker kunnen veel problemen en de bijbehorende kosten worden voorkomen.

Praktijk Psychosomatiek
Praktijk Psychosomatiek biedt met psychosomatische therapie en traumaverwerking een effectief en individueel behandeltraject, waarin op maat wordt gewerkt aan zowel herstel als preventie. De benadering is vertrouwelijk, betrokken, doortastend en aanmoedigend, met een nuchtere kijk op de aanpak van problemen.

Allereerst wordt samen met de medewerker de oorzaak van de klachten inzichtelijk gemaakt. Psychosomatische klachten ontstaan vaak als gevolg van een combinatie van omstandigheden die stress uitlokken en persoonlijkheidsfactoren die de klachten in stand houden. In de behandeling wordt aan beide componenten aandacht besteed.

De psychosomatische benadering kenmerkt zich door de holistische aanpak van geest (psyche) én lichaam (soma). Therapeutische gesprekken worden afgewisseld met lichaamsgerichte oefeningen. Met EMDR en Brainspotting kunnen onderliggende trauma’s verwerkt worden. Het behandeltraject is praktisch, concreet en ervaringsgericht. Dit maakt traject toegankelijk voor iedere medewerker.

Ondersteunen van re-integratie
Praktijk Psychosomatiek gelooft dat werken bijdraagt aan herstel. Daarom krijgt het werkaspect in het behandeltraject de nodige aandacht. Voor een verantwoorde re-integratie is het belangrijk om stress en spanning beter te leren hanteren. Dit omvat vaardigheden zoals het herkennen van grenzen, assertiviteit zonder verlies van verbinding en ontspanningstechnieken.

Re-integratie is nodig zodat de medewerker nieuwe patronen kan ontwikkelen om beter om te gaan met de stressoren die tot de situatie hebben geleid. Dit versterkt de persoonlijke veerkracht en vergroot de belastbaarheid, wat essentieel is voor duurzaam herstel. Indien nodig kan een driegesprek met de leidinggevende helpen om de communicatie en samenwerking te verbeteren.

Contact met werkgever en bedrijfsarts
Contact met de werkgever en bedrijfsarts maakt deel uit van het behandeltraject. De kleinschaligheid van Praktijk Psychosomatiek zorgt voor korte communicatielijnen, waardoor snel geschakeld kan worden voor een effectieve samenwerking. Rapportage en eventueel overleg is mogelijk na toestemming van de medewerker, waarbij de privacywetgeving (AVG) in acht wordt genomen.

Werkwijze behandeltraject
Het behandeltraject begint met een algemene offerte, waarin de werkgever een aanvraag kan doen voor een intake en een standaard behandeltraject. Vervolgens kan de werkgever of bedrijfsarts de medewerker officieel aanmelden. De intake vindt plaats binnen twee weken, waarna de werkgever een offerte op maat ontvangt met een behandelvoorstel op basis van het ingeschatte aantal sessies. Dit behandelvoorstel bevat ook advies over hoe de medewerker op de werkvloer optimaal ondersteund kan worden en hoe de terugkeer naar werk versneld kan worden. Zodra de werkgever akkoord geeft, start het behandeltraject en kan de medewerker werken aan duurzaam herstel.

 Kenmerken van het behandeltraject

  • Geen wachtlijst: Intake binnen twee weken
  • Ervaringsgerichte aanpak: Toegankelijk voor elke medewerker
  • Praktisch advies: Ondersteuning op de werkvloer
  • Afstemming met werkgever: Waar wenselijk, met toestemming van de cliënt
  • Ervaren Psychosomatisch oefentherapeut, gespecialiseerd in traumaverwerking
  • Reguliere gezondheidszorg, wettelijk beschermde beroepstitel (artikel 34 Wet BIG), opgenomen in NHG-richtlijn huisartsen
  • Duurzame re-integratie: Focus op herstel én preventie

Offerte, advies of aanmelden
Heeft u behoefte aan meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Wilt u een medewerker aanmelden of eerst overleggen of een doorverwijzing passend is?
Neem dan gerust contact op.

 

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/br3ndas/domains/praktijkpsychosomatiek.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5471

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/br3ndas/domains/praktijkpsychosomatiek.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5471

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/br3ndas/domains/praktijkpsychosomatiek.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107